Vi hjelper flyktninger fra Ukraina til en trygg tilværelse!

Hægebostad menighet setter opp enda en en busstransport for flyktninger fra Ukraina til Norge, i samarbeid med Vågsbygd Frikirke. Vil du støtte reisen med din gave?

Representanter fra Hægebostad menighet sender i desember, i samarbeid med Vågsbygd frikirke, buss til Polen for å hente anslagsvis 70 ukrainske flyktninger til Norge. Bakgrunnen er selvsagt den brutale krigen, med missiler som truer liv, vann- og strømforsyning og øvrig infrastruktur i landet. Det er særlig kritisk nå som vinteren nærmer seg. Blant annet er Geir Andreassen med som buss-sjåfør, og legger nå ut på sin 4. tur.

Trykk her for å bidra med din støtte

Les om prosjektet her:

Hjelp ukrainerne ut av kaos og fortvilelse før vinteren

Vi legger til rette for at inntil 70 mennesker kan komme seg trygt til Norge før jul.

Krisen fortsetter - vinteren nærmer seg. Vi sender stor buss i advent.

Fortsatt flykter mennesker fra krigen i Ukraina. Angrepene den siste tiden har særlig rammet sivile og sivil infrastruktur: Strømforsyningen bombes i stykker når den trengs som mest på grunn av kulda. Lidelsene er store, og frykten sprer seg.

Derfor setter vi i gang med ny innsamling og forbereder oss for uttransport 1.-4. desember. Kan du hjelpe oss med å få dette til?

BAKGRUNN: I begynnelsen kom det mange busser fra Norge. Nesten daglig forlot en transport leiren i retning Norge. I dag er situasjonen en helt annen. Det motiverer oss til innsats på nytt, og vi forbereder derfor den sjette bussen bemannet med folk fra nettverket vi er en del.

7.7 millioner ukrainere har krysset over fra Ukraina til Polen. Veldig mange flyktinger er foreløpig uregistrerte og i en utrygg tilværelse.  (Se https://data.unhcr.org/en/situations/ukraine for flere tall.)

Bilde: Fra turen i mars. Her har vi nettopp ankommet Gdynia i Polen.

Vi koordinerer turene i samarbeid med nødhjelpsorganisasjoner på stedet, og i dialog med Politiets utlendingsenhet.

Spleisen er ment å dekke kostnadene til buss og ferjer, og det som ellers er nødvendig for en best mulig reise for flyktningene. Om økonomien tillater, medbringer vi ned utstyr det er behov for i leirer og mottak.

Eventuelt overskudd overføres til ny henting eller arbeid til beste for flyktningene. Medarbeiderne våre er ansatte i organisasjonene eller frivillige. Alle innsamlede midler går uavkortet til formålet.

Medarbeiderne denne gangen kommer fra Kristiansand og Hægebostad. Den norske kirke Hægebostad og Frikirken i Vågsbygd er med og "backer" denne turen som organisasjoner, men medarbeiderne kommer også fra andre sammenhenger.

GI DIN STØTTE PÅ DENNE LINKEN TIL SPLEIS-AKSJONEN